Lumia 920 myyty ja arvostelu 
23.04.13, 15:13 - Lumia
Sen pituinen se. Lumia myyty eteenpäin. Uusi omistaja ollut kuulemma tyytyväinen, mutta itselle ei kyllä maistunut. Lähinnä meni hermot pieniin "pikkujuttuihin". Potentiaalia oli, mutta se softan viimeistely.. ei näin! Hain kaupasta iPhone 4S:n ja rauha on taas maassa. Ei hermojen kiristelyä vaan kaikki perusjutut toimii niin kuin pitääkin ilman säätöä. Avaudun lisää myöhemmin.

Luetellaan ensin tämän lyhyen ystävyyden hyvät puolet:
+ loistava kamera
+ navigaattori
+ nopeus

Sitten niitä huonoja puolia, osa puhelimen ja osa ohjelmien:
- äänenvoimakkuus asetuksella 1/30
- rämisevä värinähälytys - kirjaimellisesti
- todella helposti naarmuuntuva näyttö
- Spotify (ei pystynyt kelaamaan kappaleita)
- Netflix/Youtube-kokoruudun videotoisto (kapasitiiviset näppäinvalot palavat aina)
- sovelluskehitys ainoastaan Windows 8:lla
- akkukesto
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 1329 )

Lumia 920 kokemuksia 
04.12.12, 23:34 - Lumia
Reilu kolme vuotta tuii käytettyä iPhone 3GS:ää, joka on ollut ikäisekseen varsin pätevä. Puhelin vain alkoi olemaan tällä uusimmalla iOS 6 -versioilla jo aika hidas, jolloin kaiken avautumista joutuu omasta mielestä ärsyttävästi odottelemaan. Puhelimen päivitys oli siis jo hetken aikaa mielessä ja melkein tuli hankittua Lumia 800 kun hintoja alennettiin. Harkinnassa oli myös iPhone 5, mutta uutuudenviehätystä tai muuta mullistavaa (jota henkilökohtaisesti tuolta odotin) venytetyllä näytöllä ei kyllä saatu aikaiseksi. Joten päätin antaa mahdollisuuden Nokialaiselle hehkutetun kameran ja uuden Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän ansiosta.

Lumia 920 on joka tapauksessa ollut positiivinen yllätys. Se on todella nopea kaikissa toiminnoissa ja käyttö on mutenkin sulavaa. Selain vastaa vikkelästi ja nipistykset jne. eleet toimivat kuten iLuurissa. Sähköposti toimii kuin unelma ja mahdollisuus yhdistellä postilaatikoita on mukava ominaisuus. Lisäksi pidän kovasti viestiketjujen ryhmittelystä saman otsikon alle ja aloitusnäytön muokkaamisen mahdollisudesta ja live-kuvakkeista.

Kamera on mielestäni todella hyvä hämärissä oloissa, mutta ei mitenkään ylivoimainen "tavallisissa" ulko- ja sisäkuvissa. Hieman myös hämmästyttää kuvien perusmuokkausmahdollisuuksien puuttuminen oletuksena. Valokuvissa muokkaa-valinnan takaa kun löytyy oletuksena vain rajaus, kierto ja automaattikorjaus. Tosin kaupasta ilmaiseksi ladattavalla Creative Studiolla saa editointimahdollisuuksia hieman lisää ja se integroituu myös valokuvasovelluksen muokkaus-valikkoon. Videokuva on mielestäni hyvää ja tarkkaa molemmilla 720p ja 1080p asetuksilla.

Sitten niitä isoja risuja joista kaikista eniten ärsyttää äänenvoimakkuuden säätö. Asteikko on siis välillä 1-30 ja ykkösellä, oli sitten ilman kuulokkeita tai kuulokkeiden kanssa, voimakkuus on ihan liian kovalla! Jos on hiljaisessa tilassa, kaipaisi että voimakkuuden saisi vielä pienemmälle ainakin kolme-neljä askelta. Puhelin ei myöskään muista erikseen voimakkuutta kuulokkeilla tai ilman, jota iPhonen käyttämisen jälkeen arvostaisi edelleen. Vaikuttaa joka tapauksessa täysin softapohjaiselta ongelmalta, joten toivotaan korjausta mahdollisimman pian!

Kalenteri ei myöskään ole ehkä maailman paras. Ei viikkonumeroita ja kuukausinäytön merkinnät on todella pieniä. Tapahtumien erottaminen tuossa tilassa on aika mahdotonta, vaikka ne siinä muka lukeekin. Esimerkiksi pieni värikäs neliö kalenterin värin mukaan olisi havainnollisempi. Tähän voisi toki auttaa jokin ulkopuolinen kalenteriohjelma, mutta ainakaan toistaiseksi mitään järkevää en ole löytänyt. Lisäksi näyttää WP8:n kalenteria vaivaavan sama ongelma kuin iPhonessa aikanaan: jos olet kerran tallentanut merkinnän johonkin kalenteriin, ei kalenteria voi muuttaa enää editoimalla vaan merkintä on poistettava ja kirjoitettava uudelleen haluttuun kalenteriin. Pieniä ongelmia, mutta korjattavissa.

Itsellä käytössä olevat Dropboxin ja Spotifyn sovelluksetkin puuttuvat. Aikaisemmille WP-versioille nuo taitavat löytyä, ainakin Lumia 800/900:lle on joten varmaan tulossa piakkoin. Netflix-sovellus jo löytyy ja toimii hienosti, mutta siitäkin löysin jo korjattavaa. Puhelimen takaisin, Windows ja haku -napit nimittäin loistavat kirkkaina koko ajan kun esim. leffaa katsoo. Eniten häiritsee kun katsoo hämärässä/pimeässä. Täytyy varmaan pistää palautetta Netflixille.

Mutta kyllä tuo kova uutuus on! Voin lämpimästi suositella pienin varauksin ja toivon että äänenvoimakkuuskin saadaan kuntoon. Kirjoitellaan lisää kokemuksia kun kirjoitettavaa tulee. Kuulisin mielelläni myös muiden ajatuksia puhelimesta, pistäkäähän kommenttia!
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3.1 / 1988 )

Lumia 920 ja omat soittoäänet 
30.11.12, 14:24 - Lumia
Lumia 920 hankittu ja heti piti koittaa omia soittoääniä. Soittoääneksi käy mikä tahansa äänitiedosto jota puhelin voi toistaa ja on alle 40Mb kokoinen. Applen iPhonen jälkeen tämä on kyllä uskomatonta! Tässä siis maailman nopeimmat ohjeet soittoäänien lisäämiseksi.

Jos käytössä on Windows Vista, 7 tai 8, riittää kun avaa puhelimen resurssienhallinnalla ja kopioi halutut soittoäänet puhelimen Ringtones-kansioon. Tämän jälkeen äänet näkyvät suoraan Asetukset/Soittoäänet + äänet > Soittoääni -mukautetut kohdassa.

Ohje löytyy myös Windows Phone 8 -sivustolta:
http://www.windowsphone.com/fi-fi/how-t ... o-my-phone

Audacitylläsaa tietysti muutettua parempaa aloituskohtaa ja tehtyä muita muokkauksia, mutta näitä ohjeita löytää Googlella lähes rajattomasti.
lisää kommentti   |  permalink   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 2757 )