Himokselle 
07.03.07, 14:34
Viikonlopuksi Himokselle kaveriporukalla! Lauantaina Himosareenalla esiintymässä Apulanta, jota myös katsomaan. Sunnuntain kotiinpaluu lienee tämännäköinen:



Tänään: junailua, laatuaikaa.
1 kommentti ( 71 views )   |  permalink   |   ( 3 / 2909 )

Opetusohjelma lintuharrastusta varten 
01.03.07, 20:08
Katso kuvassa olevia lintuja tarkasti ja tarkkaile niiden käytöstä. Pystytkö sinä tunnistamaan naaraan? Se on mahdollista. Jopa henkilöt, jotka eivät ole koskaan tunnistaneet lintuja, ovat pystyneet siihen.



Huomenna: perjantai, keikka.
1 kommentti ( 71 views )   |  permalink   |   ( 2.9 / 2554 )

Löytö 
28.02.07, 18:16
Löytyi jääkaapista piileskelemästä kaksi olutta. Avasin toisen. Nautitaan vaikka Kalevalan päivän kunniaksi. Kylläpä on maukas.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2832 )

Blogin syvemmästä olemuksesta 
22.02.07, 13:51
Kovin ovat blogimerkintäni olleet tekniikkapainotteisia tai muuten käsitelleet kepeitä asioita. Avataan nyt hieman oman pään sisältöä liittyen blogin merkintöihin.

En tiedä onko blogillani oikeasti montaakaan säännöllistä lukijaa, mutta joku on saattanut pistää merkille, että merkinnöissä on tietty loogisuus. Eikä tämä ole sattumaa. Tarkoituksella pyrin saamaan jokainen merkinnän noudattamaan tiettyä omassa päässäni luotua täydellistä blogimerkintää. Ainakin itsessäni asuu sisällä pieni perfektionisti, joka tietyissä asioissa pyrkii täydellisyyteen.

Itse merkinnöistä. Pyrin saamaan jokaisen alkuun aina jonkin kuvan tai kuvakkeen. Sen pitää liittyä jotenkin merkinnän sisältöön. Toinen kappale ei myöskään ole samassa koskaan sisennyksessä kuvan kanssa, vaan kuvan alla, aivan vasemmassa reunassa. Selaimissa voi olla eroja, mutta perusasetuksilla Opera ja Firefox ainakin näyttävät merkinnät useimmiten oikein (tai kuten olen halunnutkin).

Joskus myös videopätkä voi olla ainoa merkintä. Silloin kuvake jää pois, joka mielestäni pilaisi muuten täydellisen merkintäni. Videon yhteyteen ei myöskään ole järkeä kirjoittaa hirveätä tarinaa, ainoastaan lyhyt selitys.

Sisältö nyt on mitä mieleen sattuu juolahtamaan, henkilökohtaisia asioita ei kiinnosta kirjotella koko maailmalle, mutta jotakin ympäripyöreätä. Lopussa on yleensä "eilen", "tänään" tai "huomenna" tapahtuneita/tapahtuvia asioita. Tämä nyt lähinnä omaksi iloksi, tietää mitä on tullut milloinkin touhuttua.

Poikkeus kuitenkin vahvistaa nämäkin säännöt.

Tänään: siivousta, Nokialle.
1 kommentti ( 72 views )   |  permalink   |   ( 3.1 / 2439 )

Uusi viikko 
19.02.07, 12:59
Maanantai ja kaikkia vtuttaa. Viikonlopun olisi suonut jatkuvan vielä. Tuli kuitenkin käytyä tutustumassa itselle uusiin paikkoihin Tampereella.

Aluksi mainitaan 2h+k jossa aivan loistavat lämpimät leivät ja täysin savuton baaripuoli. Ruokapuolella oli ainoastaan pari pöytää savutonta, joka itseä ainakin hämmästytti. Savuttomuutta 1.6.2007 odotellessa.

Toinen itselle uusi tuttavuusi oli Wine Bar Tabu joka muuttuu viikonloppuisin myös yökerhoksi. Tosi tyylikäs paikka jonne varmasti tulee mentyä myös uudelleen. Paikasta löytyy myös iso Ultra Lounge, jonne mahtuu löhöilemään ja viettämään iltaa isommallakin porukalla. Varaamalla paikan loungesta etukäteen (50 eur) saa divaanin illaksi käyttöönsä sekä pullollisen aitoa shampanjaa. Suosittelen!

Tänään: salikortin osto, Silent Hunter III, reenit.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2692 )

Joka toinen 
15.02.07, 16:01
Torstai. Tällä kertaa videopätkä. Mielestäni yksi parhaista mainoksista pitkään aikaan, joka pistää ajattelemaan ja on samalla humoristinen. Lue lisää ja tee testi Joka toinen -sivuilta.



Tänään: jäähallille, leffa, Silent Hunter III.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2599 )

Nokia E90 Communicator 
13.02.07, 15:41
Nokia julkaisi uuden Communicatorinsa. Ominaisuuksiensa puolesta vaikuttaa hyvätä, joten varmaankin tuo tulee seuraava puhelin olemaan. Koko on samaa luokkaa kuin nykyinenkin. Leveyttä on tullut muutama milli lisää. Nykyinen 9300 alkaa olla aikansa jo palvellutkin. Tulossa myyntiin 2. vuosineljänneksellä, eli aikaisintaan huhtikuussa.

Puhelimen ominaisuuksia:
- S60-ohjelmistoalusta
- Symbian-käyttöjärjestelmä
- Java™ MIDP 2.0
- tukee POP3-, IMAP4- ja SMTP-protokollia
- (x)HTML-selain, JavaScript (1.3, 1.5), Flash Lite 2.0
- VoIP 2.0
- WLAN (802.11g), 3GPP, HSDPA, GPRS/EGPRS
- Bluetooth 2.0 ja infrapunaliitäntä
- USB 2.0 -liitäntä
- GPS + karttasovellus paikkatietoihin perustuvien palveluiden käyttöön
- Stereo FM-radio
- Media- ja musiikkisoitin (MP3, AAC)
- 3,2 megapikselin kamera
- videopuhelut (QCIF-kamera videopuheluita varten)
- puheaika 5 tuntia (GSM), valmiusaika 14 päivää
- paino 210 g
- mitat 132 x 57 x 20 mm

Lisätietoja puhelimesta Nokian sivuilta.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 2.9 / 2956 )

XP:n ehostusta 
09.02.07, 11:12
Vista tuli ja myös XP on ulkonäkönsä puolesta muutettavissa. Lue juttu:

http://vista-customization-pack.en.soft ... m/ie/42812
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2357 )

Uusia soittopelejä 
24.01.07, 17:12
Numarkilta tulossa markkinoille uusia digitaaliseen soittamiseen sopivia kontrollereita: DMC2 sekä Numark Total Control. Esitelty NAMM 2007 -tapahtumassa alkuvuodesta.

Numark Total Control on täysiverinen MIDI-ohjain (USB 2.0). Ohjaimessa on 31 painiketta, 20 kierrettävää säädintä sekä 5 liukua. Ohjaimen mukana toimitetaan Numarkin Cue LE sekä Native Instrumentsin Traktor LE -ohjelmat. Tuote-esittelyssä ei mainita audio-ulostuloista, joten ilmeisesti tietokoneen äänikortti hoitaa tämän.

DMC2 on 3U-korkea 19" mp3-ohjain, jolla voidaan ohjata Numarkin omaa CUE-softaa tai muita markkinoilla olevia ohjelmia. Muistuttaa hyvin pitkälle Numarkin CD35 ja CDN95 räkki-asennettavien soittimien kontrollereita. Ilmeisesti tässäkään ei ulostuloja äänelle ole.

Vielä lopuksi linkkivinkki loistavaan Rainlendar-kalenteriohjelmaan. Istuu siististi työpöydälle, eikä asentele mitään ylimääräistä. Perusversio ilmainen, maksullisessa Pro-versiossa tuki Outlookille ja verkossa jaettavat kalenterit. Lue lisää ohjelman kotisivuilta.

http://www.rainlendar.net/
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2776 )

2007 
02.01.07, 13:30
Hyvää uutta vuotta 2007! Yksi vuosi jälleen kerran vaihdettu ja suhteellisen kivuttomastikin vielä. Vuosi vaihtui olutta siemaillen, saunoen, paukutellen sekä Unoa ja Caracassonnea pelaten - hyvässä seurassa.

Caracassonne löytyy myös nettiversiona, tosin Tolouse-nimellä, jonka linkki alla. Toimii selaimella ja vaatii Javan sekä ilmaisen rekisteröitymisen toimiakseen.

http://games.asobrain.com/
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2658 )


Edellinen Seuraava