Panomies 
16.06.06, 00:08
Vihdoinkin perjantai! Eilen tuli siivottua koko kämppä, joten viikonlopun voi rentoutua kokonaan! Luvassa ainakin saunomista, grillailua sekä olutta. Vielä perjantain työpäivään pari linkkiä, jolla saa ajan kulumaan: Google Video ja YouTube - näistä ei videot lopu ja jotta viikonloppu saadaan vauhdikkaasti käyntiin, niin tässäpä vielä DJ Meken Flashback II (59 min) -miksaus. Ei muuta kun viikonloppuja!Tänään: muhinointia, liQuid.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 3047 )

Musiikkisoitin ostoslistalla 
14.06.06, 10:27
Huh hellettä! Eilen tuli parvekkeella aurinkoa palvottua mukavan letkeän musiikin parissa. Levynvaihtajaan tuli nakattua Don Johnson Big Bandin, Quintessencen sekä Soul Captain Bandin levyt. Tietty muutama olutkin tuli helteessä janoon juotua.

On jo jonkin aikaa tehnyt mieli hankkia, kunnollinen ja pieni, digitaalisoitin. Applen iPod on yksi vaihtoehto. Hankaluutta tosin aiheuttaa tuon koon päättäminen: todella pieni ja näppärä iPod Nano (4 Gb) vaiko ihan perus iPod (60 Gb). Yksi vaihtoehto olisi myös Creative Zen Vision:M (30 Gb), joka sai vuoden 2006 CES messuilla "Best of CES" sekä "Best in Show" palkinnot. Pitäisi päästä jossakin kokeilemaan ja vertaamaan.

Illalla on Liquid Pre Party Café Europan yläkerrassa Club Applessa, joita on myös järjestämässä kaverini DJ Meke (DI.fm, RAD, Escape, Tre). Musiikkityyleistä luvassa on ainakin housea. Suunta siis illalla sinne!

Tänään: suihkuttelua, tiskausta, silittämistä, Liquid Pre Party.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

Digikuvat aidoiksi 
13.06.06, 13:00
Kyllä tarkenee. Lämpötila +26 tälläkin hetkellä ja ilmeisesti nousussa! Itsellä ollut lämmöstä huolimatta kurkku kolmatta päivä kipeä ja olo on voimaton. Varmaan viimeisiä vedellään ja viikatemies tulossa.

Eilen kävimme työkaverin kanssa palauttamassa lainaamamme vaatteet Tampereen Työväen Teatterin pukuvuokraamoon. Oli varsin hauska reissu ja vuokraamani paita oli tunnistettu uutisissa myös siellä. Revenneestä perseestäkään ei veloitettu lisää. Varsin mukavaa palvelua. Suosittelen!

Digikameralla tulee valokuvia räpsittyä suhteellisen huolettomasti, joten joskus sattuu muutama hyväkin kuva joukkoon eksymään. Näistä tulee tilailtua silloin tällöin ihan oikeita paperikuviakin. Aikaisemmin on tullut IFI:n palvelua käytettyä, mutta Sveitsissä toimiva Fast Lab -kuvapalvelu oli ainakin Mikrobitissä saanut kehuja. Hinnatkin ovat 10c halvemmat 10x15 kuvissa ja toimitus parissa päivässä. Tarvitsee kokeilla ja raportoida.

Tänään: lentopalloa, lakanoiden pesu, Kozel Velkopopovicky, MM-futista.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2981 )

Melkein julkkis 
12.06.06, 10:39
Olipahan jälleen kerran viikonloppu! Perjantaina oli firman kesäjuhlat Helsingissä Studio Tähtitornilla ja ei ainakaan jano päässyt yllättämään. Ohjelmassa oli siis rehellistä alkoholin nautintaa, live-musiikkia ja jatkot jossakin Kaarle XII -nimisessä ravitsemusliikkeessä.

Illan tapahtumiin myös kuului muun muassa housujen repeäminen perseestä Åke Blomqvistin vetämän tanssinopetuksen aikana ja taksikeikka housunvaihtoon hotellille. Paikalle oli myös eksynyt MTV3:n kuvaaja ja nappasivat meikäläisenkin ruutuun kymmenen uutisissa 11.6.2006. Melkein julkkis siis!

Tänään: perseestä revenneiden housujen palautus, salibandyä, pyykinpesua.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3.1 / 2613 )

Scroll Lock 
07.06.06, 16:01
Itseäni on vaivannut näppäimistön Scroll Lock -näppäin varmaan siitä asti kun olen tietokoneen omistanut. Num Lock ja Caps Lock -näppäimet nyt on selvät varmasti kaikille. Mutta tuo mystinen Scroll Lock -nappula on jäänyt pimentoon. Mitä sillä tekee!? Joten otin selvää ja jaan tämän tiedon nyt kaikille teille epätietoisille kuolevaisille.

Aikaisemmin vanhempien tietokoneiden ja esimerkiksi DOS:n kanssa Scroll Lock -näppäintä saattoi käyttää ikkunalla näkyvän tekstin rullaamiseksi ylös/alas sekä oikealle/vasemmalle. Tuolloin näytöt olivat pieniä (esim. 80x25 merkkiä), eikä graafisia vierityspalkkeja ollut. Painamalla tuota siis sai nuolinäppäimillä rullattua ikkunaa haluamaansa suuntaan. Nykyään ko. näppäimellä ei juuri käyttöä ole, mutta joissakin ohjelmissa on myös tuolle näppäimelle lisätty toiminnallisuutta. Esimerkkinä nyt ainakin Excel jossa pystyy selailemaan ikkunaa nuolinäppäimillä, jos Scroll Lock -nappi on aktivoitu, ilman että valittu solu muuttuu.

Tarkempaa tietoa voi lukea Straightdope Mailbox -sivulta, josta myös tämän vapaan suomenkielisen lainauksen tein.

Eilen muuten tapahtui ihme! Voitin kaverini Zero Hourissa varmaankin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen. Itsellä oli USA Super Weapon General ja kaverillani USA. Taktiikkana oli nopea eturintamapuolustuksen rakentaminen tykeillä, patriot-ohjuksilla sekä Avengereilla. Vihollisen selkäranka katkaistiin lopulta hävittäjillä sekä Aurora-pommittajien ilmaiskuilla. Harmi etten huomannut tallentaa uusintaa!

Tänään: jauhelihakeittoa, keikka.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 3159 )

Uusi viikko 
05.06.06, 15:20
Olipahan loistava viikonloppu! Espoossa ja Helsingissä tuli kierreltyä vaatekauppoja ja syömässä oikein ravintolassa. Sunnuntaina viikonlopun kruunasi käynti Linnanmäellä.

Tuli Lintsillä käytyä Kieppi-nimisessä vatkaimessa, ja voin sanoa että en ole koskaan ollut vastaavanlaisessa kieputtimessa. Yleensä olen varsin vatkaimia sietävä, mutta poikkeus vahvistaa säännön: varmasti olisi siis laatoitusreissu ollut edessä jos jotain olisi mennyt ennen tuota vatkainta syömään. Laitteen pyöriessä naama menosuuntaan meno oli jopa nautittavaa, mutta suunnan vaihtuessa meinasi yrjö lentää. Suosittelen siis lämpimästi heikkovatsaisille.

Tulevana viikonloppuna reissu jälleen pääkaupunkiin. Firman kesäjuhlia juhlitaan 70-luvun teemalla laulu- ja soitinyhtye Lipsasten vauhdittamana. Sivut ainakin lupaavat hyvää showta! Läheisestä teatterin pukuvuokraamosta pitäisi huomenna käydä itselle vermeet noutamassa. Saa nähdä mitä varastoista löytyy!

Tänään: salibandyä, pyykinpesua, php-koodailua.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 2.9 / 2926 )

iDJ2 
02.06.06, 11:35
Numark on julkaissut uuden iDJ2-mikserinsä. Nyt vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja varteenotettavalta vaihtoehdolta digitaalisen musiikin soittamiseksi! Laitteeseen riittää yksi iPod, jolta voi soittaa kahta biisiä samaan aikaan. Muita ominaisuuksia:

- Integrated iPod slot with adjustable mount
- Seamless looping
- Pitch control with multiple ranges up to +/- 100%
- Large backlit display with revolutionary user interface
- Ability to scratch music
- Real-time visuals include Track Profiles and Waveforms
- Record to an iPod or other connected USB media
- Facilitates mixing with three or more USB Hard Drives or Apple iPod’s with USB hub
- USB ports to plug in iPods, memory keys and hard drives
- Play music off two iPods simultaneously, play two songs off same iPod
- Formats supported: mp3, ogg vorbis, FLAC
- Beatkeeper™ technology with TAP override function
- Scratch and search ability via two large jog wheels
- XML playlist support
- USB Keyboard support

Viikonloppukin lähestyy ja suuntana Espoo. Toivotaan hyviä kelejä, koska tarkoitus olisi myös suunnata Linnanmäelle!
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2889 )

Buzz: Suuri tietovisa 
31.05.06, 09:39
Eilen piti käydä pelaamassa minigolfia siskon kanssa, mutta jäi sateen vuoksi väliin, joten piti keksiä muuta tekemistä. Kävimme siis noutamassa kaupasta herkkuja sekä Buzz: Suuri tietovisa -pelin PS2:lle ja tahkosimme sitä. Kaksinkin on varsin hauskaa pelattavaa, mutta porukalla tuo on ihan varma menestys! Sain kaverini vielä mukaan ja kolmestaan tuo oli jo ihan helmi. Maksimissaanhan tuohon saa jopa kahdeksan pelaajaa!

Tuli käytyä nopeasti myös kaverin kanssa Sedun uusimmassa Tampereen ravintolassa Cabaretissa. Toinen kaveri oli viettämässä Särkänniemen henkilökunnan kemuja siellä ja pyysi käymään. Eipä ollut ravintola muuttunut Sokerin ajoilta miksikään. Suurin uudistus oli tummat tapetit. Alakerrassa päivän hittejä ja yläkerrassa oltiin entistä Tanssisaluunaa siistitty ja musiikkilinja vaihdettu 70-90-lukujen hitteihin. Kaoman Lambada ja Gloria Estefanin Conga jäivät ainakin mieleen. Hinnat olivat mielestäni myös kohdillaan. Suosikkini Valkovenäläinen 2,80 rahaa. Halpaa kuin vesi!

Tämä Särkänniemessä oleva kaveri oli myös onnistunut lukitsemaan itsensä vessaan. Koska apua ei ollut tullut ja väsykin oli painanut, oli ajatellut ottaa nokoset vessassa. Lopputulokosena portsari saattoi kaverin ulos. Tietty laatoitti kadun uudelleen, että oli vissiin juomapuolikin kelvannut. Että tälläista tänne eilen. Nyt siirtyminen ruokapatoja kohti.

Tänään: maksalaatikkoa, keikka.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2444 )

Purjehdusta 
30.05.06, 07:34
Olipahan hieno reissu eilen! Olimme firman kautta oman projektiryhmän kanssa purjehtimassa Tampereella Näsijärven suurimpiin purjeveneisiin kuuluvalla s/y Tahitialla sekä syömässä Tiiliholvissa. Molemmat olivat uusia tuttavuuksia, ja voin sanoa että oli kyllä hyvä reissu!

Olen pitänyt purjehtimista lähinnä juppailuna, mutta muuttui tuokin käsitys kyllä kertaheitolla. Työkaveri pääsi ohjaamaan venettä 9 solmun vauhdissa ja voin sanoa että oli mahtava tunne mennä ilman mitään moottoreita tuota vauhtia. Eipä sitä ole myöskään aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että veden pinnasta ja sen vaihteluista näkee, onko tulossa tuulta ja tuulenpuuskia. Vaikka nyt jälkeenpäinhän on helppo viisastella, että tottakai sen näkee.

Tällä hetkellä olen töissä ja olo on vähintäänkin sekava. Saa nähdä mitä tuosta koodaamisesta tulee. En kyllä olisi kyllä ikinä uskonut, että sen nautitun alkoholimäärän jälkeen näin aikaisin töihin pääsisi. Ilmeisesti poikkeus vahvistaa säännön.

Tänään pitäisi klo 11 suunnata sinne rokotukseenkin ja iltapäivällä, jos sää sallii, siskon kanssa minigolfia pelailemaan tuonne Pyynikille. Toivotaan että olo kohenee siihen mennessä. Nyt kuitenkin kahviautomaatilta noutamaan piristystä aamuun. :D

Lisätty 30.5.2006 klo 12.33:

Kaveri oli lähettänyt uuden Stara-lehden linkin sähköpostiin. Hinta kotiinkannettuna 1,30 eur, joten olihan se tilattava. Lehti rahoitetaan pitkälti mainoksilla, joten jaetaan lähes ilmaiseksi. Lehden sivut vaikuttivat varsin hyvältä. Single-, levy- ja DVD-arvostelut ainakin kelpaa meikäläiselle.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 105 )

Piikkiä 
29.05.06, 14:24
Varasin tänään ajan piikille. Pitäisi hakea rokotukset hepatiitti A:lle ja B:lle. Jälkimmäinen nyt ei ihan välttämätön olisi, mutta tuleepahan nyt samalla. Kolme kertaa yhteensä tuikataan, joten huomenna ensimmäinen ja kuukauden päästä siitä toinen. Kolmas oli sitten joskus puolen vuoden jälkeen. Vaikutuksen pitäisi olla sellanen kymmenen vuotta. Hintaa lystille tulee noin 40 euroa per piikki.

Rokote.fi sivuilla on varsin näppärä matkakohteen mukainen hakukone, jolla voi katsoa mitkä rokotteet on suositeltavia missäkin matkakohteessa. Bulgariassa ei mitään pakollisia ollut, mutta tuo hepatiitti on mahdollista siellä ihan syömällä saada.

Eilen tuli kaverin kanssa pelattua Command & Conquer Generals Zero Houria. On se kanssa kumma että turpaan tulee joka kerta. Voittanut olen muutaman kerran ja näitä on tahkottu paljon! Kaverin taktiikka on vallatta aluksi mahdollisimman paljon rahanlähteitä ja rakentaa eturintamaan järeähkö puolustus. Jotenkin jään aina toiseksi tässä kilpajuoksussa. Tänään pitäisi taas koittaa. Olisiko kellään tarjota hampaita ikuiselta tuntuvan tappioputken katkaisemiseksi? ;)

Jos muuten kätevää lähiverkko-ohjelmaa tarvitsee, kannattaa tutustua Hamachiin, jonka perusversio on ilmainen. Ohjelma on todella helppokäyttöinen ja yhteys on salattu.
1 kommentti ( 77 views )   |  permalink   |   ( 3 / 2949 )


Edellinen Seuraava