Liittymä 
30.06.06, 11:12
Näin helppoa on Yhdysvaltalaisen AOL:n tarjoaman internet-yhteyden irtisanominen.


lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2633 )

Linkkejä 
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2678 )

Juhannus 
22.06.06, 14:37
Taas on se aika vuodesta kun on pakko maistaa ilojuomaa, kun kaikki muutkin tekee niin. Suunta on Ikaalisiin "jonnekin mökille" ja tänään pitäisi vielä viimeiset neste- ja ruoka-hankinnat toteuttaa. Kuulin huhua, ettei kaupassa tarvi olla yksin...

Vielä iPodiin palatakseni. Löysin hyvän artikkelin tuosta, kuinka siirtää ja hallita soittimessa olevia kappaleita ilman iTunes-ohjelmaa: Hack Attack: The self-sustaining iPod. Tarvii kokeilla kunhan Juhannuksesta selvitään.

Artikkelissa viitatut ohjelmat:
vPod - Free Windows iPod Music Transfer Software
CDex - CD-Ripper, extracting digital audio data from an Audio CD.
Pod Player
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 3031 )

iPod Video 
21.06.06, 10:59
Digitaalinen soitin hankittu ja iPod Video (30 Gb) tuli ostettua. Tottakai kaikki biisit koneelta heti soittimeen ja kokeilemaan. Harkinnassa oli myös Creativen vastaavankokoinen soitin, mutta oli sen verran omaan makuun kömpelön oloinen, että kuppi kallistui lopulta iPodin puolelle. Laitteen noudin Tampereen Kuninkaankadun MacPeople Life Style Storesta. Ei voi kuin kehua.

Asennus sujui helposti ja iTunes tuntuu toimivan hyvin. Hieman on kyseinen ohjelma raskas omaan makuuni, mutta eiköhän siihenkin totu. Kappaleiden siirto on helppoa: USB-johto kiinni ja valitut kappaleet tai podcastit päivittyvät itsestään laitteeseen. Itse laitteen käyttöliittymä on selkeä ja nopea.

Videotkin siirtyvät nätisti, tosin osa ilman ääniä. Näköjään iTunes ei osaa kaikkia muuttaa suoraan. Tähänkin löytyi ratkaisu ilmaisesta Videora iPod Converter -ohjelmasta. Tällä saa helposti muutettua lähes minkä tahansa videon iPodille sopivaan muotoon.

Tänään: lakanoiden vaihto, pyykinpesu, Battlefield 2.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 2.9 / 3027 )

Panomies 
16.06.06, 00:08
Vihdoinkin perjantai! Eilen tuli siivottua koko kämppä, joten viikonlopun voi rentoutua kokonaan! Luvassa ainakin saunomista, grillailua sekä olutta. Vielä perjantain työpäivään pari linkkiä, jolla saa ajan kulumaan: Google Video ja YouTube - näistä ei videot lopu ja jotta viikonloppu saadaan vauhdikkaasti käyntiin, niin tässäpä vielä DJ Meken Flashback II (59 min) -miksaus. Ei muuta kun viikonloppuja!Tänään: muhinointia, liQuid.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 3047 )

Musiikkisoitin ostoslistalla 
14.06.06, 10:27
Huh hellettä! Eilen tuli parvekkeella aurinkoa palvottua mukavan letkeän musiikin parissa. Levynvaihtajaan tuli nakattua Don Johnson Big Bandin, Quintessencen sekä Soul Captain Bandin levyt. Tietty muutama olutkin tuli helteessä janoon juotua.

On jo jonkin aikaa tehnyt mieli hankkia, kunnollinen ja pieni, digitaalisoitin. Applen iPod on yksi vaihtoehto. Hankaluutta tosin aiheuttaa tuon koon päättäminen: todella pieni ja näppärä iPod Nano (4 Gb) vaiko ihan perus iPod (60 Gb). Yksi vaihtoehto olisi myös Creative Zen Vision:M (30 Gb), joka sai vuoden 2006 CES messuilla "Best of CES" sekä "Best in Show" palkinnot. Pitäisi päästä jossakin kokeilemaan ja vertaamaan.

Illalla on Liquid Pre Party Café Europan yläkerrassa Club Applessa, joita on myös järjestämässä kaverini DJ Meke (DI.fm, RAD, Escape, Tre). Musiikkityyleistä luvassa on ainakin housea. Suunta siis illalla sinne!

Tänään: suihkuttelua, tiskausta, silittämistä, Liquid Pre Party.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 104 )

Digikuvat aidoiksi 
13.06.06, 13:00
Kyllä tarkenee. Lämpötila +26 tälläkin hetkellä ja ilmeisesti nousussa! Itsellä ollut lämmöstä huolimatta kurkku kolmatta päivä kipeä ja olo on voimaton. Varmaan viimeisiä vedellään ja viikatemies tulossa.

Eilen kävimme työkaverin kanssa palauttamassa lainaamamme vaatteet Tampereen Työväen Teatterin pukuvuokraamoon. Oli varsin hauska reissu ja vuokraamani paita oli tunnistettu uutisissa myös siellä. Revenneestä perseestäkään ei veloitettu lisää. Varsin mukavaa palvelua. Suosittelen!

Digikameralla tulee valokuvia räpsittyä suhteellisen huolettomasti, joten joskus sattuu muutama hyväkin kuva joukkoon eksymään. Näistä tulee tilailtua silloin tällöin ihan oikeita paperikuviakin. Aikaisemmin on tullut IFI:n palvelua käytettyä, mutta Sveitsissä toimiva Fast Lab -kuvapalvelu oli ainakin Mikrobitissä saanut kehuja. Hinnatkin ovat 10c halvemmat 10x15 kuvissa ja toimitus parissa päivässä. Tarvitsee kokeilla ja raportoida.

Tänään: lentopalloa, lakanoiden pesu, Kozel Velkopopovicky, MM-futista.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 2981 )

Melkein julkkis 
12.06.06, 10:39
Olipahan jälleen kerran viikonloppu! Perjantaina oli firman kesäjuhlat Helsingissä Studio Tähtitornilla ja ei ainakaan jano päässyt yllättämään. Ohjelmassa oli siis rehellistä alkoholin nautintaa, live-musiikkia ja jatkot jossakin Kaarle XII -nimisessä ravitsemusliikkeessä.

Illan tapahtumiin myös kuului muun muassa housujen repeäminen perseestä Åke Blomqvistin vetämän tanssinopetuksen aikana ja taksikeikka housunvaihtoon hotellille. Paikalle oli myös eksynyt MTV3:n kuvaaja ja nappasivat meikäläisenkin ruutuun kymmenen uutisissa 11.6.2006. Melkein julkkis siis!

Tänään: perseestä revenneiden housujen palautus, salibandyä, pyykinpesua.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3.1 / 2613 )

Scroll Lock 
07.06.06, 16:01
Itseäni on vaivannut näppäimistön Scroll Lock -näppäin varmaan siitä asti kun olen tietokoneen omistanut. Num Lock ja Caps Lock -näppäimet nyt on selvät varmasti kaikille. Mutta tuo mystinen Scroll Lock -nappula on jäänyt pimentoon. Mitä sillä tekee!? Joten otin selvää ja jaan tämän tiedon nyt kaikille teille epätietoisille kuolevaisille.

Aikaisemmin vanhempien tietokoneiden ja esimerkiksi DOS:n kanssa Scroll Lock -näppäintä saattoi käyttää ikkunalla näkyvän tekstin rullaamiseksi ylös/alas sekä oikealle/vasemmalle. Tuolloin näytöt olivat pieniä (esim. 80x25 merkkiä), eikä graafisia vierityspalkkeja ollut. Painamalla tuota siis sai nuolinäppäimillä rullattua ikkunaa haluamaansa suuntaan. Nykyään ko. näppäimellä ei juuri käyttöä ole, mutta joissakin ohjelmissa on myös tuolle näppäimelle lisätty toiminnallisuutta. Esimerkkinä nyt ainakin Excel jossa pystyy selailemaan ikkunaa nuolinäppäimillä, jos Scroll Lock -nappi on aktivoitu, ilman että valittu solu muuttuu.

Tarkempaa tietoa voi lukea Straightdope Mailbox -sivulta, josta myös tämän vapaan suomenkielisen lainauksen tein.

Eilen muuten tapahtui ihme! Voitin kaverini Zero Hourissa varmaankin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen. Itsellä oli USA Super Weapon General ja kaverillani USA. Taktiikkana oli nopea eturintamapuolustuksen rakentaminen tykeillä, patriot-ohjuksilla sekä Avengereilla. Vihollisen selkäranka katkaistiin lopulta hävittäjillä sekä Aurora-pommittajien ilmaiskuilla. Harmi etten huomannut tallentaa uusintaa!

Tänään: jauhelihakeittoa, keikka.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 3 / 3159 )

Uusi viikko 
05.06.06, 15:20
Olipahan loistava viikonloppu! Espoossa ja Helsingissä tuli kierreltyä vaatekauppoja ja syömässä oikein ravintolassa. Sunnuntaina viikonlopun kruunasi käynti Linnanmäellä.

Tuli Lintsillä käytyä Kieppi-nimisessä vatkaimessa, ja voin sanoa että en ole koskaan ollut vastaavanlaisessa kieputtimessa. Yleensä olen varsin vatkaimia sietävä, mutta poikkeus vahvistaa säännön: varmasti olisi siis laatoitusreissu ollut edessä jos jotain olisi mennyt ennen tuota vatkainta syömään. Laitteen pyöriessä naama menosuuntaan meno oli jopa nautittavaa, mutta suunnan vaihtuessa meinasi yrjö lentää. Suosittelen siis lämpimästi heikkovatsaisille.

Tulevana viikonloppuna reissu jälleen pääkaupunkiin. Firman kesäjuhlia juhlitaan 70-luvun teemalla laulu- ja soitinyhtye Lipsasten vauhdittamana. Sivut ainakin lupaavat hyvää showta! Läheisestä teatterin pukuvuokraamosta pitäisi huomenna käydä itselle vermeet noutamassa. Saa nähdä mitä varastoista löytyy!

Tänään: salibandyä, pyykinpesua, php-koodailua.
lisää kommentti   |  permalink   |   ( 2.9 / 2926 )


Edellinen Seuraava